Afdrukken

Apparatuur

Op het gebied van filmapparatuur zijn er legio mogelijkheden om te filmen vanaf de motor:

  1. gebruiken van een gewone filmcamera: Had ik niet en ook niet de wens om deze hiervoor aan te schaffen, dus gauw gezocht naar een ander alternatief.
  2. gebruiken van fotocamera met film opties: Mijn eerste probeersel om te filmen vanaf de motor: een Olympus Tough camera. Deze heb ik bevestigd op de RAM mount van het Navigatiesysteem om onder het rijden te kunnen filmen. Het resultaat was bedroevend: zoveel trillingen in het beeld dat er niet naar te kijken was.
  3. speciale camera's:  Dan maar een aparte camera. Voordelen: gemaakt voor mobiel gebruik. Nadelen: door de kleine omvang beperkt in de functies. Toch een eerste experiment gewaagd aan een Mini DV camera...

De resultaten van mijn experimenten met dit low-budget cameraatje smaakten naar meer en daarom op zoek gegaan naar een meer professionele camera die meer functionaliteit kan bieden en een betere beeldkwaliteit. De afweging gemaakt tussen de GoPro, de Vholdr Contour en de Drift HD 170.

De keuze uiteindelijk gemaakt voor de Drift vanwege deze eigenschappen:

  • ingebouwd LCD scherm voor instellen en afspelen
  • mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten
  • draaibare lens voor instellen
  • geïntegreerde camera-voet voor montage.
Afdrukken

Mini DV

Voor weinig aangeschaft bij bigdennis.com, een mini DV camera

Technische specificaties:
Opname formaat: AVI
Pixels: 2 megapixels
Video output: 720x480px30m frame/seconde
Batterij: Lithium, 2 uur onafgebroken gebruik, voice trigger verbruikt meer
Geheugen: ondersteunt micro SD (TF) Tot max. 8Gb

Afdrukken

Drift HD 170

De Drift HD170 was een grote verbetering ten opzichte van de simpele Mini-DV camera. Omdat deze echter wel wat groter was, werkte ook het bevestigen met klittenband niet meer en moest ik op zoek naar een betere bevestiging mogelijkheid.