Afdrukken

Video

In april 2010 in aanraking gekomen met de mogelijkheden van filmen onder het rijden. Een clubgenoot bracht naar onze CRT dag een VIO POV Camera mee. Omdat ik een eigen cameraman mee had genomen heb ik de beelden tezamen gemonteerd tot mijn eerste filmresultaat (zie ook de films).
 
Dit bleek zo leuk te zijn dat ik later dat jaar een bijzonder simpel cameraatje aanschafte om zelf wat te filmen op de motor. Einde van 2010 volgde een meer professioneel geval: de Drift HD170.
 
Op dit deel van de site heb ik mijn ervaringen vastgelegd en kun je mijn filmresultaten vinden.
Afdrukken

Apparatuur

Op het gebied van filmapparatuur zijn er legio mogelijkheden om te filmen vanaf de motor:

  1. gebruiken van een gewone filmcamera: Had ik niet en ook niet de wens om deze hiervoor aan te schaffen, dus gauw gezocht naar een ander alternatief.
  2. gebruiken van fotocamera met film opties: Mijn eerste probeersel om te filmen vanaf de motor: een Olympus Tough camera. Deze heb ik bevestigd op de RAM mount van het Navigatiesysteem om onder het rijden te kunnen filmen. Het resultaat was bedroevend: zoveel trillingen in het beeld dat er niet naar te kijken was.
  3. speciale camera's:  Dan maar een aparte camera. Voordelen: gemaakt voor mobiel gebruik. Nadelen: door de kleine omvang beperkt in de functies. Toch een eerste experiment gewaagd aan een Mini DV camera...

De resultaten van mijn experimenten met dit low-budget cameraatje smaakten naar meer en daarom op zoek gegaan naar een meer professionele camera die meer functionaliteit kan bieden en een betere beeldkwaliteit. De afweging gemaakt tussen de GoPro, de Vholdr Contour en de Drift HD 170.

De keuze uiteindelijk gemaakt voor de Drift vanwege deze eigenschappen:

  • ingebouwd LCD scherm voor instellen en afspelen
  • mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten
  • draaibare lens voor instellen
  • geïntegreerde camera-voet voor montage.
Afdrukken

Drift HD 170

De Drift HD170 was een grote verbetering ten opzichte van de simpele Mini-DV camera. Omdat deze echter wel wat groter was, werkte ook het bevestigen met klittenband niet meer en moest ik op zoek naar een betere bevestiging mogelijkheid.

Afdrukken

Mini DV

Voor weinig aangeschaft bij bigdennis.com, een mini DV camera

Technische specificaties:
Opname formaat: AVI
Pixels: 2 megapixels
Video output: 720x480px30m frame/seconde
Batterij: Lithium, 2 uur onafgebroken gebruik, voice trigger verbruikt meer
Geheugen: ondersteunt micro SD (TF) Tot max. 8Gb

Afdrukken

CRT Assen - 8 april 2011

Na het succes van onze CRT deelname in 2010 zijn we ook in 2011 weer met een delegatie van de FJR-Club Nederland afgereisd naar Assen. Dit jaar op 8 April, en helaas met een iets kleinere groep, maar 10 FJR's, maar niet minder succesvol.

Natuurlijk ga je een tweede keer toch om iets te verbeteren, en zoek je meer de grens op. Op sessie 4 kwam ik helaas zover dat ik bij het remmen voor de Strubben me verschakelde en met een blokkerend achterwiel de grindbak inging. Gelukkig gecontroleerd en met de wielen onder en mezelf boven op.

Afdrukken

CRT Assen - 9 april 2010

Op 9 april samen met 14 andere FJR's deelgenomen aan een CRT (Circuit Rijvaardigheids Training) op het circuit van Assen.

In en vijftal sessies van 20 minuten zijn we door ervaren marshalls begeleid op het Circuit. Van een voorzichtig begin in de eerste sessie van de dag tot het grotendeels vrij rijden tijdens de laatste sessie.

Vanwege mijn onbekendheid met circuitrijden toch maar een dagverzekering afgesloten. Het is namelijk geen openbare weg, en de normale verzekering betaald niet uit bij schade op circuitdagen.

Afdrukken

Eifel - 16-20 september 2010

Donderdag de 16e volgens planning verzamelen voor de tocht naar Manderscheid. Helaas veranderde op het laatste moment mijn schema, en had ik nog een 9 uur afspraak, waardoor ik niet om 10 uur op het verzamelpunt kon zijn.
Via het forum afgesproken om 12.00 in Valkenburg, waar ik samen met enkele anderen bij de rest van de groep kan aanhaken.