Afdrukken

Topkofferdrager

Hoewel een topkoffer op een FJR nou niet meteen het meest flitsende accessoire is, heb ik de topkoffer nog steeds nodig. Het is dan ook de koffer die ik dagelijks gebruik als ik met de motor naar mijn werk ga. De zijkoffers hebben de laatste jaren de meeste tijd in de berging besteed. 

Voor 2013 heeft Yamaha een nieuwe 50 liter topkoffer aangekondigd, die op dezelfde grondplaat als het oude 39 liter model gemonteerd kan worden.


Product

Yamaha Top Case Attachment kit FJR (Artikelnummer: 5VS-W0720-20-00) 


Installatie

Waar je rekening mee moet houden bij gebruik van de topcase is dat de bevestigingsplaat op 4 rubbers op het bagagerek steunt. Onder het rijden kan er lichte beweging ontstaan tussen de rubbers en het bagagerek, waardoor de lak op het bagagerek kan beschadigen. Dit heb ik op mijn eerste FJR in de praktijk gezien.

Sindsdien heb ik op de bovenkant van het bagagerek een aantal stukjes folie (ventureshield) geplakt waardoor de lak netjes blijft.

Folie

Bouten losdraaien en de bevestigingsplaat erop monteren.

Bevestigingsplaat

Helaas is de nieuwe topkoffer nog niet geleverd, dus moet ik het nog even met de oude doen. Voorlopig kan ik in ieder geval vooruit.

We kunnen vooruit


Leverancier

Gekocht bij: Yamaha