Afdrukken

Radiateurbeschermer

Ze worden niet meer gemaakt: de RVS radiateurbeschermers van Meissner. Toch is het een nuttig ding, en het ziet er nog eens goed uit ook. Ik heb daarom het exemplaar van mijn oude FJR gedemonteerd om dit over te zetten op mijn model 2013. Gezien de partnummers van de standaardbeschermer, welke ongewijzigd bleef, moet dit mogelijk zijn. En dat is het dus ook.

 


Product

Meissner radiateurbeschermer voor FJR's vanaf 2006. 


Installatie

De installatie op een model 2013 blijkt nog eenvoudiger te zijn dan op het vorige model. Op mijn 2008 moest ik ook de onderkuip delen losmaken om deze uit te buigen om de beschermer tussen de lipjes aan de onderzijde van de radiateur te haken. Dit is niet meer nodig: er is nu precies genoeg ruimte. Daarnaast heeft de nieuwe FJR nog maar één claxon. Hierdoor is de rechterschroef eenvoudiger te bereiken.

De beschermer

De twee boutjes waarmee de beschermer vast zit, zitten links en recht boven aan de radiateur. De linker zit achter de claxon, die je een beetje moet 'uitbuigen' om erbij te kunnen.

Schroef rechts Schroef rechts

De lipjes onderaan de radiateur waar de beschermer aan haakt:

De haakjes

En het resultaat:

Resultaat 


Leverancier

Meissner Mechanik

Helaas is Meissner gestopt met het leveren van deze accessoires.


Ervaring

Prima: de beschermer houdt de radiateur verrassende goed schoon. Heb hem een week voor het afscheid van mijn 2008 afgehaald: de radiateur zag er nog netjes uit. een week later was deze al bijna 'vol' gespat.