Afdrukken

Quick-lock tanktas ring

Mijn Quick-lock tanktasje heeft me al vaak goede diensten bewezen op mijn eerste FJR. Ook op de nieuwe wil ik hem graag weer gebuiken. Het enige wat hiervoor nodig is, is het overzetten van de speciale Quick-lock tankring.

Op het model 2013 heeft Yamaha ervoor gekozen de ring rond de tankdop een kleurtje (zwart) te geven, meer de constructie is niet gewijzigd, waardoor de bevestigingsring zonder problemen gemonteerd kan worden.

 


Product

Heb deze quick-lock tanktas eerder als verjaardagscadeau gekregen. Details over de tas op mijn 2008 mods pagina.
 Quicklock

Installatie

Voor de installatie heb ik een kleine voorzorg getroffen. Bij demontage van de ring op mijn 2008 bleek dat de verf op het metalen deel van dring aan het bladderen was geslagen, en er tussen de metalen ring en de tankdop wat troep verzameld was. Niets was met een borstel niet te verwijderen was, maar toch. Voor de montage op de nieuwe motor heb ik aan de onderzijde van de metalen ring een op maat geknipte 'pakking' van ventureshield folie geplakt, in de hoop dat er minder troep tussen komt.
 
Ook op de 2013 is de installatie eenvoudig. 
 
Ring 1
 
Installatie is simpel: bouten eruit, ring erop, nieuwe bouten erin (wel even kijken welke de passende zijn: er worden er meer geleverd dan je nodig hebt.)
 
Quicklock Ring 3
 
Voor het aanbrengen van de boutjes deze wel even goed ingesmeerd met Lithium vet: vanaf de bovenkant komt hier echt water naar binnen, en de boutjes gaan hoe dan ook wat roesten. Op deze manier probeer ik het zoveel mogelijk te beperken.
 
Ring 4

Ervaring

Nog even afwachten in de praktijk. Op mijn 2008 zaten stuurverhogers, waardoor de tas vrij bleef van het stuur. ik weet nog niet hoe het met het nieuwe stuur gaat passen zonder verhogers.