Afdrukken

RAM Mount voor navigatie

Op zoek naar een methode om een navigatiesysteem op de motor te monteren heb ik uiteindelijk besloten voor een min of meer universele oplossing: ik verwacht dat ik deze motor langer zal rijden dan de levensduur van de moderne electronica.

Prima systeem leek mij een zogenaamde RAM systeem (zie http://www.ram-mount.com/). Omdat alles modulair is de meeste kans om met een ander navigatiesysteem de onderdelen te kunnen hergebruiken.


Product

Voor de FJR vond ik deze: Migsel FJR mount. Een simpele, nette oplossing voor montage van apparatuur op de universele kogel.

Voor 60 euri kreeg ik deze thuisgestuurd...

RAM Mount


Installatie

Installatie was in 15 minuten gepiept: tankbouten losdraaien en en de steun op de gaten vastzetten. We even opletten dat je de bouten niet laat vallen: in mijn geval liet ik één van de bouten onder de tank rollen. Er weer onderuit halen was niet erg makkelijk. Met hulp van mijn 10 jarige zoon (kleine handen) lukte het gelukkig toch.


Leverancier

Fabrikant: Migsel

Besteld bij: Waypoint


Ervaring

Prima: mooi systeem, eenvoudig te monteren. Plaats is mooi in het midden en in de zichtlijn. Zie ook de Aquabox montage.