Afdrukken

RAM Mount op koppeling reservoir

Na deelname aan de CRT training heb ik overwogen om een camera aan te schaffen om beelden op de motor te kunnen filmen. Ik wilde niet meteen de hoofdprijs uitgeven aan een POV camera, maar eerst eens proberen met een simpele digitale camera. Om deze ergens te monteren heb ik een extra RAM bolletje aangeschaft welke bij het koppeling reservoir op de daar aanwezige schroefdraad voor een spiegel bevestigd kan worden.

 


Product

Het RAM Mount systeem gebruikte ik al een jaartje voor mijn Aquabox en Zumo 550, en bevalt erg goed. Om een extra bevestigingspunt te maken voor een camera leek het stuur me wel een geschikte plaats: hoog genoeg om boven de klokken uit te kijken, maar niet te hoog om achter het scherm vandaan te komen. De bevestiging voor een spiegel is aanwezig op de FJR, hoewel niet gebruikt. Deze heeft een M10 draad, waarin een standaard RAM bolletje past: artikelnummer AM-B-349U


Installatie

Simpeler kan het niet: afdek dopje eruit, schroefdraad van het bolletje voorzien van een beetje locktite en erin draaien...

Ram bolletje

Na bevestiging geprobeerd deze te gebruiken om met een digitale camera films te maken. Helaas is dit niet gelukt: of de camera was niet in staat voldoende stabilisatie te geven, of de trilling op deze locatie is te groot. Vervolgens geprobeerd hoe deze plaats beviel voor bevestiging van mijn Zumo 550.

Ram bolletje Ram bolletje

Ik heb gemerkt dat ik deze plaats van de navigatie eigenlijk fijner vindt dan die in het midden op de Migsel mount, omdat de navigatie nu niet onder de klokken uitkomt, maar naast de klokken.

In de positie onder de klokken kan ik de navigatie niet zien zonder mijn hoofd naar beneden te buigen, met gevolg dat je toch je blik van de weg neemt. Nu kan ik de navigatie raadplegen zonder mijn hoofd te draaien, wat wel zo fijn is.

Het resultaat hieronder.
Ram bolletje
 

Leverancier

Het RAM bolletje is niet overal te koop: veel winkels bieden RAM onderdelen aan, maar degene met het grootste assortiment waar ik hem vond was ram-mount.be


Ervaring

Bestellen bij Ram-mount.be was probleemloos: bestellen, betalen en twee dagen later bezorgd. Gebruik van het bolletje voor de navigatie bevalt erg goed. Ik heb nu de mogelijkheid om tegelijk de navigatie en de Aquabox te monteren.