Afdrukken

Quick-lock engage tanktas

Op pad met de motor is het handig om wat bergruimte bij je te hebben, bij voorkeur onder handbereik: geld, sleutels, telefoon, fotocamera....
De topkoffer is hiervoor bruikbaar, maar je moet van de motor af om iets te kunnen pakken en soms wil ik op pad zonder koffer. Dus maar op zoek gegaan naar een tanktas: klein genoeg om handelbaar te zijn en niet in de weg te zitten, groot genoeg voor al die spulletjes.

Product

De oplossing heb ik gevonden in een kleine tanktas: de Quick-lock engage tas van Bags Connection: een handig systeem dat niet werkt met losse riempjes of krassende magneten op te tank, maar met een ring die op de tankdop bevestigd wordt, waar de tas bovenop klikt. Hiermee zit de tas muurvast en raakt de lak van de tank niet.

Quicklock


Installatie

Installatie in twee delen:
1. Het bevestigen van de ring op de tankdop;
2. Het bevestigen van het contra-ring op de tas.
 
Bevestigen van de ring op de tankdop is simpel: er zijn passende ringen per merk leverbaar. Voor de FJR heb ik volgende partnummer: TRT.00.475.110 REV.02 Yamaha II + Ducati 5. Hierbij zit een complete set boutjes ter vervanging van de vier boutjes die je uit de tankdop moet halen.
 
Quicklock Quicklock
 
Installatie is simpel: bouten eruit, ring erop, nieuwe bouten erin (wel even kijken welke de passende zijn: er worden er meer geleverd dan je nodig hebt.)
 
Tweede stap: de contra-ring op de tas zetten: deze wordt los geleverd en je moet zelf de gaatjes in de tas boren voor bevestiging.
Je kunt de tas eenvoudig op de gewenste plaats op de tank leggen en de plaats van de contra-ring bepalen. Ik ben uitgegaan van goede pasvorm en zekerheid dat het stuur bij volledige uitslag de tas niet kan raken (claxon knop)
 
Quicklock Quicklock
 
Het eindresultaat mag er zijn: een handige opberg mogelijkheid onder bereik...
 
Quicklock
 

Leverancier

Het Quick-lock systeem wordt geleverd door Bags Connection en heb ik direct door de Yamaha dealer laten bestellen.

Interessant zijn de extra accessoires die bags-connection biedt: diverse soorten tassen met elektrische voorzieningen.


Ervaring

De tas zit er netjes op: de spulletjes die ik wil meenemen gaan er prima in: spiegelreflexcamera camera, fles drinken, geld, sleutels en remschijf-slot.