Afdrukken

Extra reflectie

Om mijn zichtbaarheid te vergroten leek het me handig om wat extra reflectie op de motor aan te brengen. Klein probleem: waar doe je dat?

Ik had er niet zoveel zin in om stickers op het lakwerk te plakken, maar er is een plek die zich er wel voor leent: de plastic kanten van de (top) koffers.

 


Product

3M Reflectietape. Op zoek naar oplossingen was kwam ik al snel op Scotchlite. Om precies te zijn: black scotchlite.

Motorvizi verkoopt speciale sets met reflecterende tape voor de koffers. Klein minpuntje is dat deze tape WIT reflecteert. Omdat ik nog niet zo heel lang geleden mijn theorie moest doen stond me nog iets bij: het is niet toegestaan witte reflectie aan de achterzijde van de motor aan te brengen.

Toch maar aangebracht, want rood was niet eenvoudig te krijgen. Tot ik een paar meter retro reflecterende tape aangeboden kreeg.

Reflectie


Installatie

Met behulp van een paar malletjes kreeg ik onderstaand resultaat...

Reflectie

Dit leek me de beste plaats om deze reflectie te plaatsen: zover mogelijk naar buiten en hoog. In ieder geval goed zichtbaar op de weg...

Reflectie Reflectie

Meestal ben ik alleen op pad met de topkoffer, en bovenstaande voorbeelden geven aan hoe je me 98 procent van de tijd op de weg kunt vinden. Omdat ik soms de zijkoffers ook gebruik deze ook voorzien van voldoende opvallende reflectie...

Reflectie


Ervaring

Nog niet aangereden.....


Alternatieven

Ik kwam pas een alternatief tegen waar ook op maat gemaakte stickers voor de FJR in rood worden aangeboden: