Afdrukken

Aquabox

Al enkele jaren gebruik ik een mobiele telefoon voor navigatie in de auto. Op dit moment een HTC Touch Cruise met TomTom Navigator 6: wat mij betreft een ideale oplossing. De vraag was wat te doen op de motor?


Product

De meningen zijn hierover verdeeld, TomTom Rider of een Zumo variant? Wat mij een beetje tegenstaat is dat je dan meteen weer gedwongen wordt om honderden euro's uit te geven voor iets wat je eigenlijk al hebt. Het liefste wilde ik dus gebruik kunnen maken van mijn HTC Touch Cruise. De oplossing diende zich aan in de vorm van de RAM Aquabox. In verschillende maten te krijgen, waterdicht en voorzien van een flexibel membraam zodat het mogelijk blijft het touchscreen te bedienen.

Aquabox


Installatie

Installatie was een fluitje van een cent: de RAM Mount voor navigatie zat er al op, dus kwestie van vastschroeven op de universe bol. Wat meer hoofdbrekens gaf was de stroomvoorziening: de Aquabox heeft een mogelijkheid om een draad doorvoer door de voet te maken, maar helaas kon ik die niet bereiken. Mijn HTC Touch Cruise pasteprecies in de box en laat geen ruimte voor een stekker...

Aquabox

Na wat experimenteren maar de knoop doorgehakt en de zaag in de box gezet om een stekkerdoorvoer te maken: hiermee is deze niet meer 100 procent waterdicht, maar doordat de opening onderop zit en precies past om de stekker, komt er geen water naar binnen. (Dit heb ik ook in de regen mogen controleren.)

Aquabox Aquabox

De aansluiting op 12volt gemaakt met de aansluiting in het 'handschoenenvak'. Probleem was even de stekker: deze zat op USB maar nam bijna het hele vak in beslag. Uiteindelijk op Internet een andere adapter gevonden (Hama Pico) en probleem opgelost.

Aquabox Aquabox


Leverancier

besteld via Innocatch


Ervaring

Prima service van Innocatch: in eerste instantie had ik een bestelling geplaatst voor een Otterbox armor 1900. Nadat ik op de bestel-knop gedrukt had zag ik dat er een alternatief was: deze Aquabox. Minder dan de helft van de prijs!

Meteen een mail gestuurd met verwijzing naar mijn bestelling en of deze gewijzigd kon worden. Nog dezelfde avond kreeg ik de vriendelijke reactie dat mijn bestelling gewijzigd zou worden, en dat het prijsverschil terugbetaald ging worden. Twee dagen later de spullen in huis, en de aangekondigde overboeking! Perfect....

Naar aanleiding van een paar vragen hieronder nog enkele foto's die laten zien hoe de box gemonteerd is op de Mount...

Aquabox AquaboxAquaboxAquabox