Afdrukken

29 januari 2013

Vandaag dan de eerste 90  kilometer op mijn nieuwe FJR gezet. Na twee weken sneeuw en ijs was de weg schoon en de meeste pekel weggespoeld.

Een paar eerste observaties:

Gasaanname: de ride by wire geeft een veel soepelere gashandel dan ik op mijn 2008 had. Lekker licht onder het rijden, maar wel even wennen: af en toe trek je het gas onwillekeurig iets te enthousiast open. Gaat wel wennen.

Sport <> Toer modus: bij de proefrit had ik al het gevoel dat de toer modus in de dagelijks praktijk best zou kunnen bevallen, en dat bleek vandaag ook. In de regen tussen de file door merkte ik dat de Sport stand (waarschijnlijk ook in combinatie met de lichte gashandel) af en toe erg abrupt aanneemt. Overschakelen naar Toer en je rijdt veel rustiger in het fileverkeer. Bij lekker vegen op droger wegen gewoon op Sport: best of both worlds!

Schakelen: de bak schakelt heerlijk soepel: geen Klakken bij schakelen naar de eerste versnelling.

Ruit: denk dat ik toch aan de slag ga met een opzetruitje: hoewel de standaard ruit veel beter is dan die op het vorige model geeft het op snelwegritten toch nog behoorlijk wat onrust. De snellere verstelling van de ruit had Yamaha overigens wel achterwege mogen laten: omdat de ruit niet meer zakt als het contact uit gaat verstel je hem eigenlijk niet meer...

Cruise Control: één woord: PERFECT

Banden: de Metzeler Z8's geven een goede eerste indruk. Vanmiddag regende het behoorlijk, en het lijkt erop dat deze banden in de regen voldoende vertrouwen geven. Ik ga ze de komende tijd verder proberen om een oordeel te vellen of ik ze liever heb dan de Angels.

Komende dagen verder testen...

Afdrukken

16-20 september 2010

5 dagen op pad geweest met de FJR-Club: de Vulkaaneifel toer. Donderdag de 16e volgens planning verzamelen voor de tocht naar Manderscheid. Helaas veranderde op het laatste moment mijn schema, en had ik nog een 9 uur afspraak, waardoor ik niet om 10 uur op het verzamelpunt kon zijn.
Via het forum afgesproken om 12.00 in Valkenburg, waar ik samen met enkele anderen bij de rest van de groep kan aanhaken.
Afdrukken

9 april 2010

Waaauw, wat een dag gehad! Vandaag met 15 FJR's op het TT Circuit in Assen gereden op de Circuit Rijvaardigheid Training (CRT) georganiseerd vanuit CRT Holland. Om half acht moesten we ons melden in Assen, dus om kwart over zes wegrijden, beetje vroeg.

Afdrukken

23 maart 2010

Vandaag heb ik schaamteloos gebruik gemaakt van een late afspraak om een grote test te doen met de Onroute motorkaart.

Om 11 uur een afspraak in Rotterdam, dus ruim de tijd om me te laten verrassen door een snelwegloze route van Apeldoorn naar Rotterdam. Om 8 uur vertrokken en de Zumo op de Onroute kaart gezet, de bestemming ingevoerd en gewoon gaan rijden. Heerlijk!

Afdrukken

13 maart 2010

Razendsnelle service van Travelroad: woensdag opgestuurd, donderdagmiddag een mail dat de delen aangepast zijn en vrijdag verstuurd gaan worden. Zaterdag weer binnen!

Afdrukken

9 maart 2010

Maar weer eens wat toevoegen aan het logboek. Afgelopen maanden waren beroerd: vanaf 18 december twee maanden sneeuw en ijs. Afgezien van een paar dagen in januari heb ik de motor binnen gelaten. Gelukkig is het weer goed te rijden: afgelopen week weer mee naar het werk, gisteren even een terugval: sneeuw!, maar vandaag was het prima: fris, maar zonnig en schone wegen.