Afdrukken

Carbon extended fenda

Voordat ik op mijn 2008 de venture shield folie plakte was met name de onderzijde van de kuip, achter het voorwiel behoorlijk gehavend door opspattend zand en grind. Had al eens gekeken naar een extended fenda, maar nooit aangeschaft. Nu op de nieuwe maar gedaan.

De extenda fenda verlengt het voorspatbord met ongeveer 10 centimeter, waardoor het vuil minder hoog opgeworpen wordt.

Een versie in carbon, in een soort groeps-aankoop via de FJR club

 


Product

Gebruikt: Carbon Fenda Extenda van Ebay

"Carbon Fibre Yamaha FJR1300 Fenda Extenda FJR 1300 Fender Extender"


Installatie

Voor de installatie van de extenda heb ik een universele lijm van Bison gebruikt: Bison Kombi Power. Dit verwerkt makkelijk en kan vele materialen lijmen. Uitdaging was meer om de extender te 'klemmen' in het ronde spatbord. Dit heb ik eerst even 'droog' geprobeerd in een aantal varianten. Onder andere gebruik makende van enkele plankjes en lijmtangen (sluit niet goed aan op de ronding en verwringt dan het spartbord waardoor geen mooie aansluiting) en alleen lijmtangen (werkt met drie tangen, maar ook dan verwringt de boel.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen de hoeveel druk niet te groot te maken, maar het contact tijdens het drogen te houden door een volle knikkerzak in het spatbord te drukken: dit volgt de ronding.

Na het licht opschuren van de oppervlakten de lijm goed (eenzijdig) aanbrengen, daarna de extender op zijn plaats drukken en met een gewicht (zak knikkers) fixeren. Bij kamertemperatuur een nacht laten harden, en vast...

Lijm aanbrengen Aandrukken met een knikkerzak

Monteren en het resultaat:

Het resultaat


Leverancier

Gekocht op: Ebay

Voor zolang het er nog op staat: http://stores.ebay.co.uk/Bluebird-Engineering?_trksid=p2047675.l2563


Ervaring

De extender zit er strak op. Nu eerst mee rijden...