Afdrukken

Afdekplaat accu

Helaas is de toegankelijk van de accu op het nieuwe model er niet op vooruit gegaan. In plaats van één kap boven de accu moet je nu ook het hele paneel om de tellerunit verwijderen om bij de accu te komen.  Afgelopen week las ik toevallig op het amerikaanse FJR Forum dat Yamaha een gewijzigd paneel heeft op latere 2013 modellen, waardoor het mogelijk is de accu te bereiken zonder het voorpaneel te demonteren. Het blijkt eenvoudig te zijn het oude paneel handmatig aan te passen .


Installatie

Zoals elders beschreven eerst de procedure volgen om de hele boel los te halen:

Stap 1: de knoppen van de instelling van de koplampen loshalen 

Stap 2: de kap om de tellerunit losschroeven

twee schroeven,  twee bouten en twee clip-sluitingen

Stap 3: de kap voorzichtig loswrikken

Voor het losmaken van de kappen heb ik een mooi hulpmiddel gevonden: een tweetal plastic 'wigjes' die bedoeld zijn als afstandhouders bij het leggen van laminaat. Werkt perfect: gewoon er tussen drukken en even wrikken en de 'klikkers' komen los.

Handig hulpmiddel

Stap 4: de kap voorzichtig tussen de tellerunit en het contactslot uit verwijderen

Stap 5: nu kun je de schroef van de afdekkap boven de accu los maken en de kap verwijderen

Je hebt nu de te modificeren kap los en kunt het voorpaneel weer monteren. Na de aanpassing van het paneel kun  je het weer plaatsen, zelfs als het voorpaneel op zijn plaats zit.

Te verwijderen Verwijderd

Als eerste moet het uitsteeksel rechtsvoor verwijderd worden. Kan eenvoudig met een klein ijzerzaagje of (als je die hebt) een dremel.

linksvoor 

Vervolgens de uitsparing linksvoor maken. Dit is nodig omdat de kap anders niet op de plek te krijgen is. Na het uitzagen even afwerken met een vijl of schuurpapier maakt de randen netjes glad.

Dat is alles!

Weer monteren even rustig uitproberen. De truck is om het paneel eerst onder de rand van het voorpaneel door te steken. Dit gaat het makkelijkst door de opstaande lip links onder het voorpaneel te schuiven en daarna naar rechts op zijn plek te schuiven.

Inhaken

Nu kan je de achterzijde van de kap met beleid laten zakken, enige wat rest is het gelakte zijpaneel met een vinger over de kap heen te wippen, waarna je de achterkant op zijn plaats klikt en het paneel met twee boutjes en twee klikkers vastzet.

Neerklappen Vinger eronder