Afdrukken

Welkom

Geschreven door @rjen op .

Welkom op mijn website. Op deze site kun je mijn ervaringen vinden met mijn Yamaha FJR 1300A. In enkele afdelingen vind je mijn ervaringen (logboek), de aanpassingen die ik gedaan heb (mods), interessante links die te maken hebben met de FJR, een aantal testverslagen en nuttige downloads.

Ik hoop dat mijn site informatief en nuttig is. Veel surfplezier...

Afdrukken

Remhendels 7-voudig verstelbaar

Geschreven door @rjen op .

Hoewel ik geen problemen heb met de standaard rem- en koppelingshendel op de FJR hoorde ik van diverse leden van de FJR-club goede ervaringen met de alternatieve hendels die te bestellen zijn op internet bij www.the2wheels.com. Niet bijzonder duur, dus de moeite van een gokje waard.

Ik heb deze hendels in september 2014 besteld en gemonteerd, maar nog niet eerder hier een verslag geplaatst. Nu is het oktober 2016 en ik gebruik ze nog steeds met plezier, dus is deze mod wel een vermeldlng op deze plek waard. 

Afdrukken

Aluminium bagagerek

Geschreven door @rjen op .

Vanaf 2016 is er een nieuw bagagerek beschikbaar voor de montage van de nieuwe 50 Liter topkoffer: 1MC-248D0-00-00

Omdat op deze drager ook de 39 Liter koffer zou moeten passen heb ik de gok gewaagd en het nieuwe rek aangeschaft. Hier een kort verslag met beelden van de installatie.

Afdrukken

Woon-werk koffers

Geschreven door @rjen op .

Omdat ik de meeste kilometers met de FJR woon-werk rijdt, heb ik de zijkoffers maar zelden aan de motor hangen. Omdat deze toch wel behoorlijk breed zijn wil ik niet het risico lopen dat ik bij het file-rijden met de koffer een auto aantik.

Eigenlijk horen de zijkoffers wel bij de FJR: zonder koffers ziet de motor er een beetje 'kaal' uit. Ook is de extra opbergruimte niet weg. Regenpak, extra handschoenen etc. Ben daarom maar aan de slag gegaan om een paar woon-werk koffers te maken met 'city' deksels.

Afdrukken

TravelComfort stuurverhogers

Geschreven door @rjen op .

Met de overstap naar de RP23 heb ik mijn stuurverhogers niet meer geïnstalleerd. Deels omdat ik de indruk had dat de zit van de RP23 net beter is en deels omdat de cruise controle me het vertrouwen gaf dat ik het dove gevoel in mijn hand niet meer zou gaan krijgen.

Dat is grotendeels juist gebleken, maar toch begon ik de iets meer rechtop zithouding te missen.