Afdrukken

Welkom

Geschreven door @rjen op .

Welkom op mijn website. Op deze site kun je mijn ervaringen vinden met mijn Yamaha FJR 1300A. In enkele afdelingen vind je mijn ervaringen (logboek), de aanpassingen die ik gedaan heb (mods), interessante links die te maken hebben met de FJR, een aantal testverslagen en nuttige downloads.

Ik hoop dat mijn site informatief en nuttig is. Veel surfplezier...

Afdrukken

Puig ruit

Geschreven door @rjen op .

Anderhalf jaar heb ik met de standaard ruit met een x-creen opzetruit gereden. Op zich werkte dit goed, maar ik miste toch de beschutting die mijn Schurgers ruit op mijn 2008 gaf. Als vervanging een nieuwe ruit besteld via MDI : Puig transparant zie Deze link

Tot op heden heb ik op de standaard ruit een x-creen opzetruitje gehad. Werkte wel redelijk, maar voor verbetering vatbaar. Voor 99 euro wilde ik wel eens iets anders proberen.

Afdrukken

TravelComfort stuurverhogers

Geschreven door @rjen op .

Met de overstap naar de RP23 heb ik mijn stuurverhogers niet meer geïnstalleerd. Deels omdat ik de indruk had dat de zit van de RP23 net beter is en deels omdat de cruise controle me het vertrouwen gaf dat ik het dove gevoel in mijn hand niet meer zou gaan krijgen.

Dat is grotendeels juist gebleken, maar toch begon ik de iets meer rechtop zithouding te missen. 

Afdrukken

Woon-werk koffers

Geschreven door @rjen op .

Omdat ik de meeste kilometers met de FJR woon-werk rijdt, heb ik de zijkoffers maar zelden aan de motor hangen. Omdat deze toch wel behoorlijk breed zijn wil ik niet het risico lopen dat ik bij het file-rijden met de koffer een auto aantik.

Eigenlijk horen de zijkoffers wel bij de FJR: zonder koffers ziet de motor er een beetje 'kaal' uit. Ook is de extra opbergruimte niet weg. Regenpak, extra handschoenen etc. Ben daarom maar aan de slag gegaan om een paar woon-werk koffers te maken met 'city' deksels.